In samenwerking met COUP BV en gemeente Goeree-Overflakkee mocht ik een ontwerp maken voor een illustratieve folder. Met de schatkaart(folder) kun je een wandelling maken en de puzzeltochten oplossen. Het fort is de bezoeken van: 02-03-2022 tot: 31-12-2022.

Voor meer informatie kijk je op de website van Goeree-Overflakkee

Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat is één van de belangrijkste historische boegbeelden van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.

Het avontuurlijke verleden van het fort is hier in alles zichtbaar. Van Franse soldaten die vanaf de imposante uitkijk-/geschutstoren over het water van het Volkerak tuurden om vijandige schepen te beschieten, tot de gevangenis waar één van Nederlands bekendste NSB’ers – Meinoud Rost van Tonningen – aan het begin van de Tweede Wereldoorlog zijn naam in één van de binnenmuren van kruithuis kerfde. Van vestingwerk waar Nederlandse soldaten zich stierlijk verveelden tot vakantiepark.

Ga op ontdekkingstocht en bewonder het mooie fort Prins Frederik bij Ooltgensplaat!

Op veel plaatsen op het eiland kun je een folder meepakken. Hierin vind je een puzzel die je tijdens een mooie wandeling over het terrein van het fort kunt oplossen Zo kom je meer te weten over de indrukwekkende geschiedenis van dit rijksmonument.

Leuk en leerzaam voor alle leeftijden!

Het fort is de bezoeken van: 02-03-2022 tot: 31-12-2022.